SOME IMPORTANT QUESTIONS ON CAPITALS AND CURRENCY


   CAPITALS AND CURRENCY is an indispensable part for preparing any  competitive examination. Here, are some questions of CAPITALS AND CURRENCY . Hope that it will help you in your preparation.




 1.What is the currency of Thailand?

Ans: Baht.


2. What is the capital of Turkey?

Ans:Ankara.



3. What is the capital of Uttarakhand?

Ans: Dehradun.



4. What is the currency of Bangladesh?

Ans: Taka.



5. What is the capital of Syria?

Ans: Damascus.



6. What is the capital of Afghanistan?

Ans: Kabul.



7. What is the currency of Afghanistan?

Ans: Afghani.


8. What is the capital of Australia?

Ans: Canberra.



9. What is the capital of Canada?

Ans: Ottawa.



10.What is the currency of Brazil?

Ans: Real.



11.What is the capital of Serbia?

Ans: Belgrade.



12.What is the capital of Sri Lanka?

Ans: Colombo.



13. What is the capital of Switzerland?

Ans: Berme.



14. What is the capital of Sweden?

Ans: Stockholm.



15. What is the currency of Sweden?

Ans: Krona.



16. What is the capital of Ukraine?

Ans: Kiev.



17. What is the capital of United Arab Emirates?

Ans: Abu Dhabi.



18. What is the currency of Zambia?

Ans: Kwacha.



19.What is the capital of Norway?

Ans: Oslo.



20. What is the currency of Russia?

Ans: Ruble.

Comments